17.7.06

Pobrezi Karibiku - II cast

stale mam problemy dat sem fotky, takze pro ilustrace jdete na adresu expedice.myphotoalbum.com - nebo odlaz vpravo nahore - fotoalbum. Je tam par novych kousku.
Jinak na Isla de las mujeres jsme se dlouho nezdrzeli ... vsechny hlavni turisticke atrakce byly budto zavrene nebo predrazene, tak jsem se podival akorat do zelvaria (pestuji tam zelvy). Navic pujcena motorka doznala jistych zmen na karoserii, ktere puvodni designeri asi neplanovali a v pujcovne z nich taky nebyli nadseni :), tak jsme sbali saky paky a zpatky na pevninu. Prespali jsme v Playa del Carmen, neskutecne turisticke a predrazene mesto (Hostal za 100 pesos za osobu a noc) rano se rozloucili s Indi a pak popojeli do Tulum. Hezke mayske ruiny a hlavne bombasticka plaz. Tak jsme se tam vykoupali ... Kubis a Honza sli napred, ja si dal jeste okruh s pruvodcem (50 pesos) ... kdyz jsem je pak hledal, tak to bylo uplne snadne ... preplnena plaz, jako Vaclavak 17. listopadu ... ale komplet vsichni se rochni jen u brehu, tak po pas ve vode ... jen dve hlavy si vesele plavaly v mori :), Kousek od pobrezi (tak pul kilometru) navic koralovy utes. Turiste tam jezdi predrazenyma lodickama, na to jsem nereflektoval, nasadil ploutve a doplaval si tam ... bajecne potapeni. Mraky ryb, vsechny barvy ... nejake musle a pulmetrovi morsti jezci. Pak to zkusil Honza, ale nejak neumi zachazet se snorchlem, tak se nam malem utopil (prehanim, ale vratil se predcasne a vubec nemel zizen).
Rozhodli jsme se tu prenocovat, puvodne na divoko, pak jsem ale kvuli hlidanemu parkovisti zaplatili 30 pesos za osobu v jednom kempu. Spali jsme pod sirakem, absolutni pohoda, teplo, more, hvezdy, pivko v ruce ... nemelo to chybu ... jen asi ve 3 rano prisla bourka, tak jsme se schovali do jedne chajdy ... kolem pate rano pak dalsi prutrz mracen, chajda nevydrzela tak jsme staveli stan.
Dnes rano jsem si dal jeste jednou koralovy utes ... a pak jeste tak skoro kilacek do volneho more ... je tu uzasna viditelnost ... skoro 60 metru ... fakt bezva ... ted internet, vypalit fotky a vzhuru dolu na jih. Dnes, nebo zitra planujeme prechod do Belize.
Jo, jeste ztrat jsme priuctovali kubisovu karimatku, moji deku a na ucet zcizeni kubisovy sandaly (nechal je pod autem, kdyz jsem se sli na 5 minut osplouchnout do more ... a ony jim asi mezitim narostly nozicky). Sandaly a karimatky jsou tady vubec nejake malo trvanlive zbozi ... Honza uz taky spi na mexicke karimatce a moje sandaly uz jsou taky historii. Co se ale tyka jinak vydaju, tak jsme docela v pohode, drzime se dokonce pod rozpoctem, jestli to tak bude i dal tak tahle cesta nas vyjde docela levne.
 
 

0 Comments:

Okomentovat

<< Home